Kinderfysiotherapie richt zich op problemen ten aanzien van het bewegingssysteem en het bewegen van kinderen (0-18 jaar). Je kunt hierbij denken aan moeite met gym, werktempo in de klas, leren fietsen, zwemmen, houdingen van de baby en sportblessures. Daarnaast gaat technologie een steeds grotere rol spelen in ons leven, waardoor kinderen steeds minder bewegen: ook hier hebben wij aandacht voor.

Onze kinderfysiotherapeuten hebben gespecialiseerde kennis en vaardigheden met betrekking tot motorische ontwikkeling en motorisch leren van het kind en specifieke bewegings- en houdingsaandoeningen op de kinderleeftijd. Daarbij hebben zij specifieke pedagogische vaardigheden voor het behandelen van kinderen en begeleiden van het gezin/ouders. Wij leggen het accent op spelenderwijs leren om het kind optimaal te motiveren en te stimuleren.

Wij hebben een groot netwerk, waarbij er intensief contact is met onder andere kinderartsen, schoolartsen, jeugdartsen, huisartsen, leerkrachten.

Belangrijke punten om rekening mee te houden:
– Kinderen tot 18 jaar krijgen elk jaar 18 behandelingen kinderfysiotherapie vergoed uit de basisverzekering
– Kinderen tot 2 jaar oud worden aan huis gezien (voordelen voor ouders: geen oppas/de deur uit, ook om direct adviezen te krijgen in en rondom het huis)
– Ouders gebruiken steeds vaker internet om zelf op te zoeken of hun kind zich goed ontwikkelt, waardoor zij soms slecht en/of fout geïnformeerd worden. Voor vragen, onderzoek en tips of adviezen kunt u altijd een afspraak maken bij een van onze kinderfysiotherapeuten.