Op 19 oktober 2017 door Reva Centre

Tijdens het Open Huis van het RKZ was bijzonder veel belangstelling voor de Sprongtest! Bij deze test werd de beweegkwaliteit van de knie geanalyseerd en gaven onze fysiotherapeuten Martijn, Sebas en Ruben gelijk advies hoe hiermee om te gaan.

Sebas: “Vooral de kinderen vonden het leuk om te testen, spannend om te springen en benieuwd of ze het goed deden. De waarde van blessurepreventie wordt steeds meer gezien. Het tijdig aanleren van juist beweeggedrag bij jeugdige sporters vermindert de risico’s op blessures later.”

Martijn: “Ik ben sportfysiotherapeut en richt mij vooral op het voorkomen van blessures in plaats van het behandelen ervan. Wij werken samen met Join(t) Forces. Zij hebben een programma ontwikkeld ter preventie van knieblessures. Dit programma hebben wij al bij diverse sportclubs geïmplementeerd binnen de de reguliere sporttrainingen en gymlessen. Eenvoudigweg door de ‘normale’ warming-up te vervangen door het Join(t) Forces programma.”

Ruben: “Ik kijk erg tevreden terug op deze dag. Er was veel belangstelling voor mijn uitleg over preventie van klachten. We hebben bij veel ouders en sporttrainers de ogen geopend: Voorkom een oude knie in een jonge patiënt!”