top of page

Zorgplan Heup

Samenwerking orthopedisch chirurg en fysiotherapeut

Het OrthoXpert Zorgplan is een behandelprogramma na een nieuwe heupoperatie. Bij het OrthoXpert Zorgplan is de inhoud van het behandelprogramma stap voor stap in kaart gebracht en ligt bij van het begin af vast. Afhankelijk van uw heupaandoening kan dit behandelprogramma 3 tot 4 maanden duren. Door de heldere structuur van het behandelprogramma en het regelmatig uitvoeren van metingen, zijn de fysiotherapeut en orthopedisch chirurg in staat het behandelprogramma nauwgezet te volgen, de effecten te evalueren en ‘op maat’ aan te passen.

 

Bij het OrthoXpert Heup Zorgplan werken orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten nauw met elkaar samen. Intensief contact en afstemming van de behandeling direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles, staan er garant voor dat u het best passende behandelprogramma krijgt. Een heup operatie is pas geslaagd na een succesvol behandelprogramma.

 

Waarom het OrthoXpert Heup Zorgplan behandelprogramma?

In Nederland worden steeds meer nieuwe heup operaties uitgevoerd, onder meer door de vergrijzing en een toename van het aantal sportletsels. Omdat het eindresultaat van een dergelijke operatie voor een belangrijk deel wordt bepaald door het behandelproces, is er behoefte aan goede programma’s. De geselecteerde fysiotherapiepraktijken beschikken over de juiste accommodatie om u te kunnen begeleiden bij het herstel. Er zijn speciale test- en meetinstrumenten om de effecten van uw behandeling in kaart te brengen.

 

De praktijken hebben ruime ervaring met het uitvoeren van behandelplannen na een heupoperatie. Kortom: uw behandelend fysiotherapeut is een expert op het gebied van behandelprogramma’s voor de heup.

bottom of page