Op 5 februari 2018 door Reva Centre

Multidisciplinair overleg
Met regelmaat vindt er een uniek multidisciplinair overleg (MDO) plaats op een van de locaties van Reva Centre Heemskerk. In een ontspannen setting kunnen de cliënt, de behandelend fysiotherapeut en de orthopedisch chirurg Zandbergen (namens de afdeling Orthopedie van het Rode Kruis Ziekenhuis) terugkijken op de operatie en vervolgens de voortgang bespreken van het behandelplan en het genezingsproces. Dit efficiënte en effectieve overleg garandeert dat het behandelplan, indien nodig, direct wordt bijgestuurd.

Uit de praktijk
Mevrouw Tiggelaar is drie maanden geleden geopereerd aan haar knie. “Al voor de operatie verwees mijn orthopeed me naar Reva Centre zodat daar metingen konden worden gedaan die nuttig zouden zijn voor het behandelplan na de operatie. Nu ben ik al een tijdje bezig met trainen, hier bij Reva, die me overigens heel fijn met hun vervoersservice ophalen en ook weer thuisbrengen. Ik ben reuze benieuwd naar het MDO want ik heb nog wel een paar vragen en het lijkt me heel prettig om die hier te kunnen stellen. Dat scheelt me trouwens ook weer een bezoek aan het ziekenhuis”. Na een kwartier is mevrouw Tiggelaar weer terug in de oefenzaal, zichtbaar opgelucht en tevreden. Ze heeft antwoorden op haar vragen gekregen en is gerustgesteld. “Er gaat nog wel een extra foto gemaakt worden” vertelt ze, maar daar ziet ze niet tegenop.

 

Foto: MDO bij Reva Centre Heemskerk (Kerkweg): Orthopedisch chirurg Zandbergen en (sport)fysiotherapeut Boots luisteren aandachtig naar de klachtenbeschrijving van een cliënt.