Op 20 december 2017 door Reva Centre

Belangrijke informatie inzake fysiotherapie en aanvullende verzekering!

Uit onderzoek over Fysiotherapie (onder de Nederlandse bevolking, waarvoor 1.067 Nederlanders zijn ondervraagd 28/11/2017) blijkt:

1) Nederlanders lopen te lang door met fysieke klachten.
Meer dan de helft van de Nederlanders loopt onnodig lang door met fysieke klachten, meestal omdat ze hopen dat het vanzelf overgaat. Ook is het voor veel mensen onduidelijk of een verwijzing nodig is voor een bezoek aan de fysiotherapeut en of fysiotherapie onder de basisverzekering valt.

Van de ondervraagden wacht 34% enkele weken tot een maand met een bezoek aan de fysiotherapeut, 22% blijft langer dan een maand doorlopen met klachten, of neemt helemaal geen contact op. De voornaamste reden voor dit uitstelgedrag is de hoop dat de klachten vanzelf overgaan. Anderen gaan liever eerst naar de huisarts of zien op tegen de kosten van een bezoek aan de fysiotherapeut.

2) Onduidelijkheid over vergoeding en de weg naar de fysiotherapeut.
Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) denkt voor de fysiotherapeut – altijd of in sommige gevallen – een verwijzing van de huisarts nodig te hebben. Dit klopt niet. Hoewel huisartsen kunnen verwijzen, is er in ons land sprake van ‘Directe Toegang Fysiotherapie’. Een verwijzing is daarom niet nodig (hoewel sommige zorgverzekeraars bij bepaalde chronische indicaties wél een verwijzing vragen). 34% van de Nederlanders denkt dat fysiotherapie onder het eigen risico valt. Slechts de helft van de respondenten geeft aan aanvullend verzekerd te zijn voor fysiotherapie.

Waardering:
Ondanks dat Nederlanders een bezoek aan de fysiotherapeut om verschillende redenen uitstellen, zijn ze zeer lovend over de beroepsgroep. Zeven op de tien respondenten ziet de fysiotherapeut als ‘dé specialist in houding en beweging’ en maar liefst 85% toont zich positief over de gekregen behandeling en geeft aan zich na afloop beter te voelen.

Voorzitter Koninklijk Genootschap Fysiotherapie: “Dit nieuwste onderzoek bevestigt dat we de mogelijkheden en meerwaarde van fysiotherapie nog beter onder de aandacht moeten brengen, bij zowel het brede publiek als bij huisartsen en specialisten. Zeker niet alleen vanwege de besparing op zorgkosten maar vooral in het belang van goede zorg in de buurt voor de patiënt.”

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?
Je kan je zorgverzekering wijzigen tot en met 31 december 2017. Je oude zorgverzekering moet in ieder geval opgezegd zijn vóór 1 januari 2018. Je hebt dan nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Meer informatie: https://www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *