Op 27 september 2019 door Reva Centre

Door veroudering nemen spiermassa en spierkracht af. Gemiddeld verliezen mensen zo’n 30% van hun spierkracht tussen hun 50ste en 70ste levensjaar. Deze spieraandoening wordt sarcopenie genoemd.

Sarcopenie lijkt op het eerste gezicht niet zo ernstig, maar kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid en de kwaliteit van leven. Denk aan het uitvoeren van activiteiten van het dagelijkse leven (ADL), een vergroot risico op vallen en botbreuk, of vroegtijdig overlijden. Sarcopenie heeft vele oorzaken, bijvoorbeeld ouderdom, onderliggende aandoeningen, medicijngebruik, inactiviteit, ziekenhuis opname, onjuiste voedingsinname of een combinatie van deze factoren. Het is dus belangrijk om de spiermassa en de spierkracht op peil te houden.

Ons sarcopenie team bestaat uit een gespecialiseerde fysiotherapeut, diëtist (Diëtistenpraktijk Grip op gezondheid) en ergotherapeut. Samen met u werken zij multidisciplinair aan uw persoonlijke herstel. Uit onderzoek blijken de beste resultaten bij een gezamenlijke aanpak.

De intake bestaat uit een gesprek en metingen bij onze fysiotherapeut en diëtist. Tevens wordt beoordeeld of aanvullende begeleiding door onze ergotherapeut wenselijk is.

De behandeling bij onze fysiotherapeut bestaat uit een persoonlijk oefenprogramma om de kracht te verbeteren. Tevens is er aandacht voor de beweeglijkheid, coördinatie en ADL vaardigheden.

De behandeling bij onze diëtist bestaat uit een voedingsadvies met specifieke aandacht voor energie- en eiwitinname, calcium- en vitamine D inname.

De behandeling bij onze ergotherapeut bestaat uit verbeteren van ADL-vaardigheden en een actieve leefstijl.

Na afloop van de behandelcyclus krijgt u tips en adviezen om uw verbeterde gezondheid te handhaven.

Inge Rijken is onze in sarcopenie gespecialiseerde fysiotherapeut. Maak gerust een afspraak met haar via ons telefoonnummer 0251-231900 of info@revacentre.nl.

 

Reva Centre, samenwerken om uw doelstellingen te bereiken!