Op 18 april 2018 door Reva Centre

Al jaren een bekend gezicht op onze locatie Reva Centre Heemskerk (Kerkweg): Martijn Boots. Wat houdt hem nou bezig op de werkvloer?

“Als fysiotherapeut is mijn specialisatie het herstel van klachten aan de benen. Revalidatie van voorste kruisband blessures interesseert mij enorm vanwege de diversiteit gedurende het traject, bijvoorbeeld van lopen met 2 krukken naar volledig (sport)specifiek trainen, waarbij de doelen van de revalidant centraal staan. Tevens zet ik mij in om dergelijke blessures, die veel impact hebben op de korte maar ook zeker op de lange termijn, te voorkomen. Door middel van het Join(t) Forces programma zijn wij in staat jongeren te screenen en te beoordelen of er sprake is van verhoogd risico op voorste kruisband letsel/knieletsel. Aan de hand van de gegevens uit de meting kan een gedegen advies worden gegeven om het risico te verkleinen door de minder ontwikkelde structuren in het lichaam aan te pakken.

Soms eindigt het revalidatie traject nog niet bij een volledige afname van de klachten. Vooral afhankelijk van fysiotherapeutische testen en het gevoel van de patiënt kan nog een afrondende fase volgen.

Ik ben werkzaam op locatie Heemskerk (Kerkweg) een professionele en gezellige locatie. Hier beschikken we over de noodzakelijke apparatuur, een open ruimte voor functionele oefeningen en na de behandeling of training is er gelegenheid voor kopje koffie of thee in onze wachtruimte. Op de locatie zien zijn we gespecialiseerd in begeleiding bij veel verschillende soorten klachten; van jonge sporters tot ouderen na een nieuwe knie of heup operatie, ieder met zijn/haar eigen doelstellingen.

Ik zit in de laatste fase van mijn studie tot master sportfysiotherapeut. Hierin ga ik een onderzoek uitvoeren met het onderwerp ‘Blood Flow Restrictie’ (BFR) training. Blood flow restrictie training heeft veel potentie voor revalidatie van sporters en ouderen en hierbij wil ik de directe resultaten op stabiliteit onderzoeken na een training.”

Samenwerken om uw doelstellingen te bereiken!Martijn Boots, Reva Centre, fysiotherapeut, sportfysiotherapeut, preventie, blessurepreventie, knieblessures, Joint Forces