Op 6 november 2017 door Reva Centre

In deze rubriek vertellen onze therapeuten over hun ervaringen. Vanzelfsprekend is de naam van de patiënt om privacy redenen gewijzigd. Dit keer een verhaal over de aanpak bij reuma door onze ergotherapeut Susanne Dreijer.

 

Door haar reuma heeft mevrouw Jansen in het dagelijks leven veel pijn bij normale handelingen. Ook heeft ze last van stijfheid en is ze vaak vermoeid. Het is voor mevrouw Jansen, die met haar 45 jaar vol in het leven staat, belangrijk dat ze leert omgaan met haar ziekte zodat het lichaam niet zwaarder wordt belast dan het aankan. Mijn behandeling was daarom tweeledig:

  1. Bescherming van de gewrichten; Adviseren over de juiste houding en aangepaste handelingen en begeleiden bij de uitvoering hiervan. Adviseren over de aanschaf en het gebruik van hulpmiddelen zoals penverdikkers, pottenopener en blikopener.
  1. Voorkomen van vermoeidheid; Samen opstellen van een goede dag- en weekplanning en begeleiden bij de uitvoering van deze planning. Hiernaast heb ik energiebesparende tips gegeven gekoppeld aan de activiteiten van mevrouw.

Helaas is de reuma niet genezen, maar mevrouw Jansen kan nu goed omgaan haar beperkingen zonder zich te hoeven forceren.

Samenwerken om uw doelstellingen te bereiken! Voor meer informatie klik hier.