Op dit moment bevinden we ons in een tijd waarin alles veel hectischer is en wordt. Het werk vraagt meer, het gezinsleven vraagt meer, maar ook de politieke invloeden en gewelddadige houdingen in de wereld geven een hoop druk op ons als mens. Sommigen kunnen hier goed mee omgaan, sommigen vinden het lastiger om te dealen met situaties zoals hierboven beschreven.

Door erkenning van de maatschappij zoals die is en waarin we leven ontstaat de behoefte aan rust, meer aan jezelf werken en meer tijd voor jezelf vrij te maken. Velen kiezen dan voor Yoga.

Yoga doet echt wat het al eeuwen vertelt in alle geschriften die inmiddels duizenden jaren oud zijn. Door Yoga te “vernieuwen” en meer van deze tijd te maken maar toch de doelstellingen te behouden, voelen ook veel jonge mensen zich prettig op de Yoga mat. Daar ligt de Kracht. Onze Yogalessen worden verzorgd door Flow of Yoga

Yin lessen
Yin yoga is het tegengestelde van de yang yoga. Het is een vorm van Yoga waarin men gedurende 3 tot soms 12 minuten in een houding blijft. Een houding wordt ook wel Asana genoemd. De doelstelling is juist te ontspannen in de houding en alles los te laten. We streven dan naar een stretch in het bindweefsel, ook wel Fascia genoemd. Ondanks de ontspanning wil dit niet zeggen dat er geen weerstand is. Juist in deze houdingen kun je diverse signalen ervaren die veel met je kunnen doen op emotioneel, mentaal maar ook fysiek niveau.

Yin yoga draagt er toe bij dat de energie vrij door het lichaam kan stromen via de Nadis of Meridianen die door ons gehele lichaam lopen. Hierdoor worden blokkades opgeheven. De houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd. Het relatief rustige karakter van een Yin yogales maakt de les geschikt voor iedereen.

Yin/Yang lessen
In een Yin Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

De les is geschikt voor iedereen die een de combinatie van inspanning en ontspanning zoekt.

Basic Flow lessen
In de Basic Flow volgen asana’s (houdingen) elkaar in een rustig, ritmisch tempo op. De ademhaling verbindt de asanas.
In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan de details van de basishoudingen. De flow lessen zijn een mix van stijlen, creatief en steeds weer anders. Maak je lichaam en geest sterk en flexibel en kom in een heerlijke flow van beweging.

Deze les is geschikt voor iedereen die wat meer intensiteit willen geven aan de yoga practice. Een fijne les voor beginners maar ook een mooie les wanneer je al meer ervaring hebt met yoga en weer wat meer aandacht aan de basis(techniek) wilt besteden.

 

 

Lesrooster (per 15 maart):
Basic Flow: maandag 09:00 – 10:00 uur
Yin/Yang: dinsdag 19:00 – 20:00 uur / zondag 11:00 – 12:00 uur
Yin: woensdag 19:00 – 20:00 uur / vrijdag 09:00 – 10:00 uur
Locatie: Gezond Leven, Steenhouwerskwartier 29b, 1967 KD Heemskerk
Vooraf aanmelden: info@gezond-leven.nl / 0251-231900

Tarieven:

  • proeflessen: € 25,- voor 3 lessen in 2 weken
  • losse les: € 15,-
  • strippenkaart voor 10 lessen (3 maanden geldig): € 135,-
  • maandabonnement 1 x per week: € 45,- per maand
  • maandabonnement onbeperkt: € 59,95 per maand