top of page

Ademtherapie

Het belang van een goede ademhaling

Onze ademhaling is een van dé belangrijkste instrumenten die we hebben om ons lichaam weer tot rust te brengen en daarmee de vetverbranding weer aan te wakkeren. In rust behoren we vet te verbranden, want deze grote voorraad is daarvoor gemaakt. Vanwege spanningen, een druk gezinsleven, stress, een heftige gebeurtenis of een scheiding, kunnen we echter verkeerd gaan ademhalen. Er zijn dan ook veel mensen die verkeerd ademhalen of dit zijn gaan doen. Ze ademen te snel of te veel (hyperventilatie) en de drie ademhalingscomponenten: ‘de frequentie waarmee in- en uitgeademd wordt’, ‘de ademteuggrootte’ en ‘het adempatroon’ kunnen in rust gaan afwijken.

Wat gebeurt er in ons lichaam bij een verstoorde ademhaling?

Door te veel of te snel te ademen raakt de zuurstof- en koolzuurverhouding in ons bloed uit balans. Er kan een te lage koolzuurwaarde ontstaan in het bloed en dit kan weer leiden tot allerlei klachten zoals concentratie problemen, onrust in uw lijf, paniek, overal tegen opzien, duizeligheid, vergeetachtigheid, hoofdpijn en stijfheid. U verbrandt ook te veel glucose met als mogelijk gevolg een ernstige vermoeidheid en gevoel van uitputting.

Ademtherapie volgens de Energy Control Methode

De Energy Control Methode richt zich op het verbeteren van de conditie, ademhaling en voeding van iedereen die daar baat bij zou kunnen hebben. Door ademtherapie toe te passen brengen we de balans terug, komt u tot rust en zorgen we ervoor dat uw lichaam sneller herstelt.

 

De ademtherapie begint met een rust-voortgang meting waarin de ademhaling wordt geanalyseerd. Hieruit volgt een persoonlijke begeleiding om de ademhalingstechniek te leren en eigen te maken. Uitgangspunt hierbij is de kwaliteit van de adembeweging. Dagelijks dient u 2 tot 3 x p/dag gedurende 10 minuten te oefenen. Het allerbelangrijkste is om ook na het sporten of na een stressmoment de ademhalingsoefeningen te doen.

De Energy Control Methode

De Energy Control Methode is een wetenschappelijk gevalideerde methode en omvat een rustmeting, een inspanningstest, trainingsadvies, ademtherapie en tot slot een voedingsadvies. Middels de rustmeting en de inspanningstest kunnen we daarnaast, indien noodzakelijk, het ideale niveau om te revalideren bepalen. Indien u fysieke gesteldheid dit vereist, dan kunnen we de inspanningstest vroegtijdig afbreken. Onze software kan door de hartslag, ademhaling en de hartslagvariabiliteit te meten al heel vroeg in de test de juiste hartslagzones bepalen. De inspanningstest wordt alleen gedaan als we vanuit de rustmeting en een grondige anamnese groen licht krijgen.

Voor wie?

In onze doelgroep zitten o.a. mensen met Chronische Vermoeidheid en Burn-out klachten, ME- en Fibromyalgiepatiënten en mensen met overgewicht, Diabetes 2 en COPD.

Voor recreatieve sporters maar ook voor topsporters kunnen we met dezelfde testen ook de exacte hartslagzones bepalen, zodat we doelstellingen als een marathon, triatlon of andere sporten waarbij een goede duurbasis vereist is aan de slag kunnen. Het toepassen van de ademtherapie direct na een training zorgt ervoor dat we sneller herstellen en in de vetverbranding terecht komen.

Kosten

Ademtherapie valt (nog) niet binnen de verzekerde zorg. Voor een kostenindicatie kunt u contact opnemen met de ademtherapeut.

 

Meer informatie of een afspraak maken?

Voor meer informatie of als u een afspraak wilt maken kunt u contact opnemen met:

Paco Rubio - Ademtherapeut
Rubio Energy Control
Kerkweg 219
1964 KJ Heemskerk
rubioenergycontrol@gmail.com
06-30184403

Ook kunt u contact opnemen met Reva Centre via 0251-231900

bottom of page