top of page

Rug- of nekklachten? Pak ze aan met de nieuwe OriGENE2!

Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaken. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen.

De behandeling van rug- en nekklachten vereist maatwerk

Het OriGENE2-toestel combineert een aantal belangrijke eigenschappen:

1. De strekbeweging van de rug wordt volledig geïsoleerd door bijbewegingen van benen, heupen en bekken onmogelijk te maken. U kunt daardoor niet gaan compenseren.

Schermafbeelding 2019-11-15 om 13.03.13.

Uw rugpijn verholpen

De OriGENE2 maakt dus in 1 toestel de behandeling mogelijk van de gehele wervelkolom, van stuit tot kruin. Zowel integraal, als ook separaat voor klachten aan de lage rug, de hoge rug en de nek. De behandeling kost weinig tijd (circa 15 a 20 minuten per behandeling) en vindt éénmaal per week plaats. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht. Bij chronische klachten is het uitgangspunt ca 10 behandelingen. In de periode daarna wordt aangeraden om met intervallen van 1-3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij men opkomende klachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen of voorkomen.

Velen gingen u voor

Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. De ervaring leert dat deze behandeling in de meeste gevallen succesvol is. Dat wil zeggen: een grote verbetering in functie, kracht en uithoudingsvermogen van de rug als gevolg heeft. Dit gaat vaak samen met een snelle afname van pijn en beperkingen.

Reva Centre heeft 3 jaar meegewerkt met wetenschappelijk onderzoek aan OriGENEtherapie en wij zijn de eerste in Nederland met deze therapie voor behandeling van de totale wervelkolom, dus de rug én de nek! Onze fysiotherapeuten zijn opgeleid en gecertificeerd tot OriGENE behandelaar.

bottom of page