top of page

Oefentherapie Mensendieck/Cesar 

 

Oefentherapie bij u in de buurt, waarbij een persoonlijke aanpak centraal staat? Dan bent u bij Reva Centre aan het juiste adres. Onze oefentherapeut kijkt naar uw specifieke situatie en komt samen met u tot een optimale behandelmethode. Hij zet alles op alles om uw klachten middels Oefentherapie te verminderen, zodat u weer optimaal van beweging kunt genieten. In het Gezondheidscentrum Broekpolder werken wij samen met Oefentherapie Sengers.

 

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut Mensendieck/cesar helpt u met het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en door verkeerde bewegingen tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Kenmerkend voor oefentherapie Mensendieck/cesar is dat de oefentherapeut niet alleen kijkt naar de klacht zelf, maar vooral naar waar die klacht vandaan komt. Vaak heeft dit met uw houding- en/of beweeggedrag te maken. Dit is de basis voor de behandeling. Groot voordeel van deze aanpak is dat de oorzaak van de klacht structureel wordt aangepakt, omdat u leert waarom die is ontstaan! Kortom: u leert waar u met uw lichaam mee bezig bent. Hierdoor krijgt u meer grip op de eigen houding en het bewegen.

Iedere oefentherapeutische behandeling start met een uitgebreide intake middels vragenlijsten en fysieke testen, waarmee we uw klacht in kaart brengen. Op basis hiervan kiest de oefentherapeut de beste behandelmethode. Om uw vooruitgang te meten en eventueel bij te sturen, vinden tijdens de behandeling ook verschillende tussentijdse meet- en evaluatiemomenten plaats.

Therapie volgens het 3-fasen model 

Reva Centre maakt tijdens de behandelingen gebruik van het 3-fasen model. Het model bestaat uit de volgende fases:

  1. Pijnmanagement: de eerste fase is vooral gericht op pijnmanagement, waarbij wij starten met mobilisatie- en manuele technieken. Tevens stellen we een speciaal (thuis)oefen- en trainingsprogramma voor u op met als doel pijnvermindering en het opheffen van de bewegingsbeperkingen.

  2. Van ontspanning naar inspanning: met functionele training leggen wij de focus op het normaliseren van dagelijkse handelingen.

  3. Eindtest: we sluiten de behandeling af met een eindtest, waarin de effectiviteit van de behandeling duidelijk wordt.

 

Multidisciplinair

Wij hebben meerdere disciplines in huis. Indien nodig kunnen deze voor, tijdens en na de oefentherapeutische behandeling worden ingezet. Denk hierbij aan ergotherapie en fysiotherapie. 

Chronische aandoeningen 

Met speciale behandelprogramma’s bieden wij een oplossing voor chronische aandoeningen. Het succes hiervan is in de afgelopen jaren in de praktijk bewezen. In het programma staan twee doelen centraal:

  • De pijn en/of klachten verlichten.

  • De invloed van de chronische aandoening op uw dagelijks leven zoveel mogelijk beperken.

  • De kwaliteit van leven verbeteren.


Oefentherapie in Noord-Holland: Reva Centre

Het doel is u te ondersteunen in uw herstel en uw klachten middels oefentherapie aanzienlijk te verminderen. Speciaal hiervoor zijn er zorgplannen ontwikkeld, op basis van de laatste richtlijnen en wetenschappelijke literatuur. Wij bij Reva Centre gebruiken effectieve behandelmethoden en moderne apparatuur. Zo zijn wij in staat optimale resultaten te bereiken en kunnen wij u de zorg bieden die u verdient.

​Met welke klachten ga je onder andere naar de oefentherapeut? 

·         Houdings- en spanningsklachten aan het bewegingsapparaat

·         Artrose

·         Osteoporose

·         Ziekte van Scheuermann

·         Scoliose

·         Hypermobiliteit

·         KANS (RSI)

·         Frozen Shoulder

·         Tennisarm

·         Golferselleboog

·         Heup-, knie- en voetklachten

·         Lage rugpijn

·         Rugklachten

·         Spanningshoofdpijn

·         Stress

·         Burn-out

·         Duizeligheid

·         SOLK

·         Lichamelijk verklaarde klachten waarbij stressfactoren een rol spelen

·         Angst, paniek en hyperventilatie

·         Overspanning/burn-out

·         Depressieve stemming i.c.m. lichamelijke klachten, inactiviteit en

·         Hyperventilatie

·         Longemfyseem/COPD

·         Astma

·         Benauwdheid

bottom of page