top of page

Cool2bFit

Cool 2B fit is een programma voor kinderen met overgewicht van 8 tot 13 jaar omdat kinderen soms net iets sneller zwaarder worden dan ze lang worden. Het sluipt er vaak ongemerkt in. Een ongezond voedingspatroon, te weinig bewegen en veel inactiviteit (te denken valt aan de invloeden van computer en tv) zijn de belangrijkste oorzaken van de toenemende mate van overgewicht bij kinderen.

384D39DA-EABF-4FDA-B2C3-B71890F9A6C5_4_5005_c.jpeg

Bij Cool 2B Fit leert het hele gezin hoe je gezonder kunt gaan leven, zodat het makkelijker is om op gezond gewicht te komen of te blijven. De kinderen leren ook dat bewegen leuk kan zijn. De hele groep bestaat uit kinderen met een ongezond gewicht, waardoor de kinderen zich snel op hun gemak voelen. Ook de ouders worden nauw betrokken bij het programma.

Het team bestaat uit een kinderfysiotherapeut, een diëtist en een psycholoog en wil graag samenwerken met u als ouder(s). U steunt, begeleidt en motiveert uw kind. Het team begeleidt u daarin om de leefstijl van uw kind op een positieve manier te veranderen.

 

Het programma duurt in totaal 18 maanden. In de eerste 3 maanden trainen kinderen 2x per week een uur onder begeleiding van een sportinstructeur en een kinderfysiotherapeut, daarna 3 maanden 1x per week. De trainingen zijn leuk en afwisselend zodat kinderen weer plezier in bewegen krijgen. Tijdens deze periode zijn er ook 7 kinderbijeenkomsten en 7 ouderbijeenkomsten. Tijdens de ouderavonden worden de ouders voorgelicht over voeding, het ondernemen van meer activiteiten met het gezin en het coachen van hun kinderen. Tijdens de kinderbijeenkomsten wordt informatie gegeven over voeding, beweging, hoe om te gaan met eigenwaarde, het hebben van zelfvertrouwen en pestgedrag.

Na 6 maanden blijven we u volgen middels controleafspraken elke 3 maanden om te kijken of de gezonde leefstijl volgehouden kan worden en om vragen te beantwoorden. Ook krijgt iedereen toegang tot het afgesloten gedeelte van de website van Cool 2B Fit, waarlangs ook e-coaching gegeven wordt. De kinderen gaan zelf sporten bij een sportvereniging.

 

De effecten van Cool 2B Fit is bijv. dat de conditie van kinderen zeer goed verbeterd. Ze vinden het bij de sportclub vaak veel leuker, omdat ze beter meekomen en het goed kunnen volhouden. Ook staan ze veel steviger in hun schoenen.

Gezondheid is belangrijk voor het hele gezin en je kunt alleen gezonder gaan leven als het hele gezin meedoet en helpt. 

De kosten van dit programma zijn

  • Een ouderbijdrage van €15 per maand gedurende 18 maanden. 

  • Een borg van €60 voor het gehele programma. Voor elke sportles waarbij het kind niet komt zonder af te zeggen, wordt € 2,50 ingehouden op dit bedrag. Bij vooraf afmelden met opgave van reden geldt deze regel niet. Voor elke ouder- of kinderbijeenkomst waarbij ouder of kind niet komen wordt € 5 ingehouden op dit bedrag. Ook hierbij geldt: bij vooraf afmelden met opgave van reden, geldt deze regel niet.

 

Een kind kan met een verwijzing van de huisarts/kinderarts/jeugdarts deelnemen aan dit programma. 

Aanmelden kan via www.cool2bfit.nl of via astriddewolde@revacentre.nl

bottom of page