top of page

Kinderfysiotherapie

Weer gewoon mee doen met gym?

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt, maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt het af van het gebruikelijke patroon. Daar kan kinderfysiotherapie bij helpen.

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen van het bewegingssysteem van kinderen van O tot 18 jaar. Je kunt hierbij denken aan moeite met gym, werktempo in de klas, leren fietsen, zwemmen, aangeboren afwijkingen die de motoriek beïnvloeden, ademhalingsproblematiek, neurologische problemen, motorische schrijfproblemen, voorkeurshouding van de baby en sportblessures.


Onze kinderfysiotherapeut heeft gespecialiseerde kennis en vaardigheden met betrekking tot de motorische ontwikkeling en het leren van het kind. Beweging- en houdingsaandoeningen zijn specifiek op de kinderleeftijd. Daarbij heeft zij pedagogische vaardigheden voor het spelenderwijs behandelen van kinderen en het begeleiden van het gezin.

De kinderfysiotherapeut zal in eerste instantie een onderzoek doen om te achterhalen wat de oorzaak is van de bewegingsproblemen. Op basis van de bevindingen wordt er een behandelplan opgesteld. Deze zal erop gericht zijn de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van uw kind te verbeteren, zodat het kind goed functioneert in zijn omgeving. 

Als u zich zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kind, dan kunt u zelf direct een afspraak maken met de kinderfysiotherapeut om advies in te winnen. Uw kind kan ook worden verwezen naar onze praktijk via huisarts, specialist, consultatiebureau, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of school.

Onze kinderfysiotherapeut coördineert ook het programma Cool 2B Fit in het Gezondheidscentrum Broekpolder (Heemskerk). Cool 2B Fit is een gevarieerd leefstijlprogramma voor de jeugd. Dit programma is bedoeld voor kinderen die graag een gezonder gewicht willen en lekker in hun vel willen zitten.

Wilt u meer informatie? Neem dan een kijkje op de website www.cool2Bfit.nl of neem rechtstreeks contact op met onze kinderfysiotherapeut via het e-mailadres astriddewolde@revacentre.nl.

Schermafbeelding 2019-11-18 om 16.00.23.
Schermafbeelding 2019-11-18 om 16.00.18.
Schermafbeelding 2019-11-18 om 16.00.29.
bottom of page