top of page

Echografie

Echografie in de fysiotherapiepraktijk

Sinds enkele jaren heeft Reva Centre de beschikking over echografie. Echografie wordt gebruikt als aanvullend hulpmiddel in de fysiotherapie om de diagnose te ondersteunen, afwijkend beloop te verklaren en het daarbij behorend behandelbeleid te versterken.

Enkele manieren waarop echografie in de fysiotherapie kan worden toegepast:

  • Beoordeling van spier- en weefselletsel: Echografie kan worden gebruikt om de ernst van spier- en weefselschade te beoordelen.

  • Geleiding van injecties: Soms worden injecties, zoals corticosteroïden, gebruikt als onderdeel van de (fysiotherapeutische) behandeling. Echografie kan worden ingezet om de juiste plaatsing van de naald te begeleiden, zodat de injectie precies op de getroffen site kan worden toegediend. Dit wordt in samenwerking gedaan met de huisarts.

  • Revalidatie-monitoring: Tijdens het revalidatieproces kan echografie worden gebruikt om de voortgang van herstel te volgen.

  • Patroonherkenning: Echografie kan worden gebruikt om specifieke patronen van weefselveranderingen te identificeren, zoals littekens, verkalkingen of vochtophopingen. Dit kan helpen bij het begrijpen van de oorzaak van aanhoudende symptomen en waar nodig wordt het beleid aangepast.

 

 

 

Image (6).jpg
bottom of page