top of page

Sinds de start in september 2019 zijn we nu een half jaar bezig met de eerste groep Cool 2B Fit te Heemskerk. We hebben een intensieve periode achter de rug met de eerste 3 maanden 2x per week sporten op het Gezondheidscentrum Broekpolder en nu 1x per week waarbij er 1x per week zelf wordt gesport.

Daarnaast waren er ook nog ouderbijeenkomsten en kinderbijeenkomsten om te praten over de samenhang tussen voeding, bewegen en hoe je je voelt. Ook hebben de kinderen kunnen kennismaken met diverse sportlessen zoals fitness, bootcamp, handboogschieten, voetbal en judo. De kinderen, hun ouders, maar ook het team hebben het druk gehad.

Er is een leuke groep ontstaan die er samen voor gaat. De kinderen zijn enthousiast en houden elkaar op de hoogte hoe het met hun gaat.


Ondanks dat de tussentijdse evaluatie van 6 maanden met ouders , kinderen en zorgverleners door het Coronavirus nog niet heeft kunnen plaatsvinden, zijn er toch al wat resultaten te melden over het eerste halfjaar. Zoals te zien in de grafieken is de conditie behoorlijk toegenomen en neemt de BMI langzaam af. Het laatste hoeft ook niet snel te gaan: als kinderen niet zwaarder worden, moet de groei zijn werk doen. En de groei is op deze leeftijd nog heel gestaag.


Nu, tijdens de corona-maatregelen, hebben we via de mail contact met elkaar. Bijna wekelijks krijgen de deelnemers een ‘Blijf Bewegen’ mail met bewegingsopdrachten of –spelletjes. Op deze manier proberen we iedereen in beweging te houden, fit te blijven en de goede resultaten van het eerste halfjaar vast te houden.

We hebben nog een jaar te gaan en gaan vol enthousiasme door. Zeker nu ook de Coronamaatregelen weer wat meer mogelijkheden lijken te bieden voor sport en bewegen. De komende tijd zien we elkaar in ieder geval ook nog elke drie maanden voor een evaluatie. Gaat iedereen het volhouden? Wij gaan ervoor!

Een aantal kinderen tijdens een externe sportles handboogschieten

Wilt u ook samen met uw kind werken aan een gezonde leefstijl? We starten binnenkort (afhankelijk van de Corona maatregelen) met een nieuwe groep.

Meldt u nu aan via:

0251-231900


Bij Astrid de Wolde kunt u ook terecht als u vragen heeft.

Kommentarer


bottom of page