top of page

Review van een anonieme cliënt over het COVID-hersteltraject bij Reva:


Het gaat nu veel beter met me, mede door de fysiotherapie. Mijn fysiotherapeut helpt me met het weer opbouwen van mijn conditie. Niet te langzaam en niet te snel, mijn fysiotherapeut helpt me steeds een stapje verder. Ik merk dat ik vooruitga. In het begin moest ik steeds rusten na een half uur, nu kan ik langer doorwerken, bijvoorbeeld thuis met huishoudelijke taken, of in mijn werk. Ik ben huiskamer- en voedingsbegeleidster bij dementerende ouderen.


Ik heb collega’s die Corona hebben gehad, in lichtere vorm, maar die toch veel last hebben van sneller vermoeid zijn, en minder conditie hebben. Zij hebben geen fysiotherapie gehad, en zijn nu opnieuw de ziektewet ingegaan omdat het toch niet lukte. Nu hebben ze dan toch ook wel fysiotherapie en gaat het beter met ze.

Ik ben erg afgevallen door de Corona. Dat is een deel spiermassa verlies, door het ziek zijn verlies je spiermassa. Daarom heeft mijn fysiotherapeut mij een afspraak gegeven bij de diëtiste met wie zij samen werkt, ook nu met de patiënten die Corona hebben gehad. De diëtiste gaat kijken hoe de verdeling in mijn lichaam is tussen vet en spiermassa, en geeft mij aan de hand van de testresultaten een gericht voedingsadvies. Van de fysiotherapeut krijg ik krachtsoefeningen. Samen met het voedingsadvies gaat dat me helpen mijn spiermassa weer op te bouwen.


Verder houdt mijn fysiotherapeut in de gaten hoe ik mij voel, of ik nare dromen heb of herinneringen aan de periode dat ik ziek was en /of in het ziekenhuis lag. Ik denk er wel eens aan terug, er was een moment dat ik dacht dat ik dood zou gaan. Ze vertelde dat als het nodig is ze me kan verwijzen naar een psycholoog. Dat is helemaal niet raar en is vaak heel nodig na een doorgemaakt COVID 19 infectie.

Ik ben blij met de fysiotherapie na m’n ziekte!

Σχόλια


bottom of page