top of page

Hinderlijk voor alledaagse bezigheden, zoals bijvoorbeeld in het verkeer met over de schouder kijken of werkend achter een beeldscherm. Nekpijn kan vrij plotseling ontstaan, maar we zien toch met regelmaat de klachten die langer aanwezig zijn, of na een bepaalde tijd weer terugkomen.


Een aantal tips om nekpijn te verminderen/voorkomen:


• Houding speelt een belangrijke rol bij nekpijn of het ontstaan ervan; houd het hoofd daarom zo veel als mogelijk boven de romp; steek zo min mogelijk de kin naar voren. Denk bijvoorbeeld aan het naar voren leunen naar het beeldscherm.


• Wissel een langdurige zithouding af door regelmatig te gaan staan (staand werken) of door een wandeling te maken in de pauze. Ook het halen van een glas water of kop koffie kan daarbij helpen, in plaats van een kan water op het bureau.  


• Doe oefeningen tussendoor om de nekspieren van doorbloeding te voorzien. Hieronder staan een aantal voorbeelden. 


• Probeer tot slot stress zo veel mogelijk te verminderen. Stress heeft invloed op je houding en doorbloeding van de spieren. Daarom doe je er goed aan om tijd te maken voor hobby’s of activiteiten die je ontspanning geven. Dat kan bijvoorbeeld een wandeling zijn.

 

Zijn er klachten die zich al een langere tijd voordoen, neem gerust contact op met de praktijk voor nadere informatie of het maken van een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van nekpijn. 

コメント


bottom of page