top of page

De praktijk voor Fysiotherapie Reva Centre is gelieerd aan Basic Fit en werkt samen met haar trainers en maakt gebruik van de faciliteiten. Dit betekent dat de klanten van BF snel en adequaat behandeld kunnen worden, zonder dat ze hun trainingsactiviteiten hoeven te staken.


In dat kader is het goed om met jullie te delen dat Reva over gespecialiseerde fysiotherapeuten beschikt op vele terreinen. Dit zijn fysiotherapeuten die zich na hun studie en vaak op universitair niveau verder hebben verdiept in één gebied. Voorbeelden zij: sportfysiotherapie, handtherapie, oncologische fysiotherapie, ouderen fysiotherapie, manuele therapie, oedeem therapie, OriGENE rug- en nekbehandeling en kinderfysiotherapie.


Onderstaand stellen wij ons aan u voor en geven nadere uitleg.


---------------------------------------------------------------------------------------------------Hallo mijn naam is Martijn Boots, ik heb mij verder geschoold in Master Sportfysiotherapie en musculoskeletale echografie.


Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures.


Waarin onderscheidt deze therapie zich van algemene fysiotherapie? Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig vindt er overleg plaats met een trainer, coach of specialist.


Voor wie is het bedoeld?

Naast (fanatieke) sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie.


Wat kun je ermee bereiken?

De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en waar mogelijke factoren liggen op de loer liggen op het verkrijgen van blessures. Naast preventie, behandelt de sportfysiotherapeut ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken.


---------------------------------------------------------------------------------------------------Hallo mijn naam is Maarten Blankendaal, ik heb mij verder geschoold in Master Manuele Therapie en gespecialiseerd in schouder- en wervelkolom gerelateerde klachten.


Wat is Manuele Therapie?

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom- en gewrichten, waarbij breder wordt gekeken naar de relatie tussen deze regio’s wat “keten denken” wordt genoemd.

Waarin onderscheidt deze therapie zich van algemene fysiotherapie?

Tijdens deze drie jarige specialisatie is een hoog niveau van redeneren ontwikkeld om te beoordelen waar klachten vandaan kunnen komen. Met name het beoordelen van de manier waarop gewrichten bewegen en dit verbeteren door middel van complexe manueeltherapeutische mobiliserende en manipulerende technieken (kraken in de volksmond).

Voor wie is het bedoeld?

Door de specialisatie Manuele Therapie en verdieping in schouderpijn ben ik in staat effectief patiënten te begeleiden met:

  • Schouderpijn

  • Nekpijn (hernia)

  • Hoofdpijn

  • Duizeligheid

  • Rib- en borstpijn

  • Lage rugpijn (hernia)

Wat kun je ermee bereiken?

Tijdens het eerste consult zal ik uw klachten beoordelen en een duidelijk tijdspad schetsen om gezamenlijk uw klachten te verminderen door middel van manuele vaardigheden en gerichte oefeningen die bij Basic Fit uitgevoerd kunnen worden.


---------------------------------------------------------------------------------------------------Hallo mijn naam is Erwin Rodenhuis, ik heb mij verder geschoold in oedeem fysiotherapie.

Wat is oedeem fysiotherapie?

Dit zijn specifieke massage en drainage technieken om het afvoerende vermogen van de lymfebanen te ondersteunen.


Waarin onderscheid deze therapie zich van algemene fysiotherapie?

Door deze technieken in combinatie met bijvoorbeeld een compressie kous of lymfe tape ervaart de patiënt over het algemeen na de eerste behandeling al een vermindering van de klachten.


Voor wie is het bedoeld?

Elke patiënt die last heeft van vocht of zwelling. Deze zwelling kan ontstaan na een operatie of een trauma. Als je bijvoorbeeld door je enkel gaat wordt die dik, deze zwelling is een normaal gevolg, maar moet wel afnemen na verloop van tijd. Wanneer dit niet gebeurt kan lymfe drainage het lymfe systeem ondersteunen. Of als er een operatie is uitgevoerd waarbij er lymfe knopen worden weg gehaald, bijvoorbeeld als behandeling tegen borstkanker, dan kan dit ook een ophoping van (lymfe) vocht als gevolg hebben.


Wat kun je ermee bereiken?

Een vermindering van het strakke en zware gevoel dat patiënten ervaren. Ook een verlichting van pijnklachten en een verbetering in het bewegen.


---------------------------------------------------------------------------------------------------Hallo mijn naam is Toos Tromp, ik heb mij verder geschoold in oedeem en oncologie fysiotherapie. En ben geregistreerd oncologie- en oedeemfysiotherapeut.

Als oncologiefysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de klachten, beperkingen en participatieproblemen in alle fasen van de ziekte kanker. Elke fase vereist een specifieke behandeling aangezien de behandeldoelen per fase ver¬schillen. Soms komen mensen bij mij trainen maar een gewricht of lichaamsdeel mobiliseren of masseren kan ook ingezet worden tijdens de behandeling. Als mensen last krijgen van vocht wat ook wel oedeem wordt genoemd, kan oedeemtherapie worden toegepast. Middels massage, lymfetapen, compressie en oefeningen bijvoorbeeld kan het oedeem worden verminderd.


Comments


bottom of page